Echografischburo Koekeloere

I.v.m. de nieuwe corona maatregelen mogen we weer open per 3 maart.

De regels:

 • Niet komen bij ziekte klachten bij u zelf of in uw omgeving;
 • Op tijd komen en op tijd gaan;
 • Dragen van mondkapjes verplicht;
 • Desinfekteer uw handen;
 • Partner mag mee aldus het RIVM;
Momenteel zijn wij telefonisch slecht bereikbaar, graag uw vragen via WhatsApp stellen.
Contact en vragen bij voorkeur via WhatsApp, nummer 053-8001001.

In alle rust kijken naar uw ongeboren baby!

Iedere zwangere vrouw kent wel het gevoel door een luikje naar binnen te willen "koekeloeren". Even visueel contact te krijgen met de baby waar je nog maanden op moet wachten. De techniek maakt het ons mogelijk om een glimp op te vangen van dat wereldje daarbinnen. Elke aanstaande ouder kan nu zelf de keus maken om even naar binnen te spieken, waarbij geslachtsbepaling tot de mogelijkheden behoort. Door middel van de allermodernste digitale 4D apparatuur maken we in alle rust opnames van het kind, terwijl u uitleg krijgt over de beelden. Dit wordt ook vaak de pretecho genoemd.

De echo

In de echografie en en dus ook voor een pretecho worden geluidsgolven gebruikt (of eigenlijk de weerkaatsing hiervan) om beelden op het beeldscherm te tonen. Tot 24 weken past het kindje meestal nog van het hoofdje tot aan het kontje op het beeld. De mooiste 3/4D beelden zien we tussen 22 en 32 weken. Daarboven wordt het allemaal een stuk moeilijker ook omdat de hoeveelheid vruchtwater en ruimte relatief minder wordt.

Mijn eigen voorkeursperiode voor de 4D echo ligt tussen de 25 en 30 weken. De baby laat zich dan vaak goed fotograferen en we zien ook al veel mimiek en we kunnen al echt contact maken, De baby reageert dan op aanrakingen en massages.

Bij Koekeloere hebben we de allernieuwste 4D apparatuur tot onze beschikking. 4D is voor veel mensen een verwarrende term. Hiermee worden de bewegende Live 3D beelden bedoeld. Dus 3 dimensionaal kijkt u in real-time naar de baby. Dat heeft als voordeel dat we ook terug kunnen kijken in de tijd en zo de mooiste momenten als foto kunnen opslaan. Bijvoorbeeld als de baby gaapt of zwaait of even de ogen opent. Er zijn zelfs baby's die even glimlachen en dat zijn toch wel de momenten die we graag op een foto willen bewaren. De 4D techniek geeft ons de mogelijkheid om naar het kindje te kijken zoals we ook naar elkaar kijken.

Er zijn al vele aanstaande ouders die een kleurenfoto van hun baby hebben voordat de baby geboren is. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een DVD of USB te maken of een CD met alle foto's erbij te kopen.

Als service wordt u, wanneer u minstens 15 weken zwanger bent, een gratis echo aangeboden wanneer het kindje het geslacht niet wil prijsgeven.

Vrijwel dagelijks krijgen we de vraag voor een geslachtsbepaling voor de 15e week. Dit is helaas niet mogelijk, wel is er een redelijke inschatting mogelijk met de nub theorie.

De Nub theorie is niet zo eenvoudig en is ook geen geslachtsbepaling omdat dit maar 75% betrouwbaar is en dus regelmatig fout kan gaan. Omdat de vraag steeds vaker komt bieden we tegenwoordig de nub bepaling wel aan. De nub is een theorie en kan dan ook geen voledige zekerheid geven. Vanaf 12 weken is de kans 75%.

Prijslijst

Korte pakketten (15 minuten)

Basispakket
Korte 4D echo inclusief meting en kloppend hartje met 2 kleurenfoto´s (vanaf 8 weken). Vanaf 15 weken indien gewenst inclusief geslachtsbepaling.
€ 50,00
Basispakket USB
Korte 4D echo inclusief meting en kloppend hartje met 2 kleurenfoto´s en filmpje en foto´s op USB (vanaf 8 weken). Vanaf 15 weken indien gewenst inclusief geslachtsbepaling.
€ 80,00
Nub bepaling
Korte echo inclusief nub bepaling met 2 kleurenfoto´s. (12 - 15 weken)
€ 75,00

Opties / Extra

Weekend / avondtoeslag€ 15,00
Extra kleuren foto 10x15 cm *€ 5,00
CD met alle foto´s *€ 15,00
USB stick met alle foto´s *€ 20,00
Beeldregistratie upload via WeTransfer.com *€ 25,00
Waardebon online bestellenDiverse
* Alleen in combinatie met echopakket

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken via 053-8001001 of direct een plaatsje in onze agenda reserveren via onderstaande knop. Als u een afspraak maakt gaat u akkoord met de voorwaarden.


Veelgestelde vragen / FAQ

Geslachtsbepaling

 • Dit kan vanaf 15 weken
 • De kans op fouten in de geslachtsbepaling onder 15 weken is groot
 • Als we het geslacht niet kunnen zien na 15 weken mag je op onze kosten terug komen

Nub bepaling

 • Nub bepaling kan vanaf 12 weken.
 • Eerst even iets over de ontwikkeling van de geslachtsorganen van je kindje. Natuurlijk is genetisch bij de bevruchting al vastgelegd of jij een jongetje of meisje krijgt. Als vrouw geef je altijd een X-chromosoom door, je man geeft een X- of Y-chromosoom door. Twee X’jes zorgt voor een dochter, een X en een Y voor een zoon. Desondanks duurt het even voordat het verschil in geslacht te zien is. Tot ongeveer zeven weken na de bevruchting zien de geslachtskenmerken van zowel jongens- als meisjes er hetzelfde uit. Daarna ontwikkelen ze zich tot een jongen of een meisje. Volgens ferme NUB-theorie aanhangers kun je dit verschil na een zwangerschap van ongeveer twaalf weken zien.
 • Maar hoe werkt nub bepaling dan? Ik hoor het jullie vragen! En dat kan ik het best illustreren door er een plaatje bij te zetten. Het gaat er in ieder geval om dat er bij zowel jongens als meisjes een soort knopje tussen de beentjes te zien is. Bij jongensbaby’s groeit dit na verloop van tijd uit tot een piemel, bij meisjes wordt het een clitoris. Het knopje wijst bij jongens rond dit termijn omhoog, bij meisjes loopt ‘ie parallel aan haar ruggengraat of wijst ie zelfs iets naar beneden.
 • Duidelijk toch! Alleen werkt het helaas niet altijd zo enorm duidelijk. Meestal flapperen er bij baby’s van deze termijn nog allerhande armpjes, beentjes en de navelstreng rond, waardoor het lastig is in te schatten of je nu daadwerkelijk met de NUB te maken hebt of niet. Het zou namelijk goed kunnen dat je een jongen voor een meisje aanziet, of andersom, als je niet goed weet waar je precies moet kijken. Zie ook het artikel van Ouders van Nu.

Mooiste periode

 • Voor een groot 4D pakket is tussen de 25 en 30 weken
 • Na de 32e week is de hoeveelheid vruchtwater relatief minder (kindje wordt groter) dan wordt het lastiger mooie beelden te maken
 • Vetprodukten (bodylotion), ligging van de placenta en de hoeveelheid vetweefsel van de moeder zijn van invloed op de beelden.

Het consult

 • Is het mogelijk het geslacht niet te weten? Natuurlijk is dat geen probleem.
 • Kan het geslacht discreet op een briefje gezet worden? Dat is geen probleem.
 • Ik wil nog een keer kan dat? Natuurlijk!
 • Wat als er iets niet goed is? Dan bel ik de verloskundige het liefst waar u zelf bij bent.
 • Kan ik extra foto´s bijkopen? Ja, dat kan. Zie prijslijst.
 • Kan er gepind worden? Natuurlijk!
 • Vanaf wanneer kan ik de baby zien? Vanaf 8 weken kunnen we je de baby al laten zien via de buik. Als je eerder komt dan loop je het risico dat door bijvoorbeeld een kanteling van de baarmoeder de baby niet zichtbaar is. (sommige mensen proberen het vanaf 6 weken).
 • Moet de blaas vol? Vroeg in de zwangerschap wel tot een week of 12. Daarna is dit niet meer nodig.
 • Ik krijg een tweeling moet ik dan meer betalen? Nee hoor, dit kost het zelfde. Je moet dan wel voor de 26e week komen anders wordt het wat te druk in de buik.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Schukkinkweg 15
7535 PB Enschede
Tel: 053 - 8 001 001
@: info@koekeloere.nl

Algemene voorwaarden

Op alle reserveringen en verrichtte diensten zijn onderstaande, bij de Kamer van Koophandel te Enschede gedeponeerde, voorwaarden van toepassing. Afwijkingen gelden uitsluitend indien deze vooraf schriftelijk door echografischburo KOEKELOERE (kvk nr 06090463) zijn bevestigd. Alle cliënten worden geacht kennis te hebben genomen en akkoord te zijn gegaan met onderstaande bepalingen.

 1. RESERVERINGEN.

  Reserveren voor een consult kan telefonisch geschieden. De reservering is definitief op de datum van de telefonische aanmelding.

 2. ECHOCONSULT.

  Het doel van de echo is niet medisch diagnostisch. De echo geeft de ouders de mogelijkheid een kijkje te nemen naar de baby tijdens de zwangerschap. Er wordt niet gekeken naar eventuele pathologie van de ongeborene. Mocht echografischburo KOEKELOERE, ondanks dat er niet gekeken wordt naar afwijkingen, toch iets ontdekken, dan houdt deze zich het recht voor de zwangerschapsbegeleiding in te lichten. Cliënten geven hiervoor toestemming door de zwangerschapsbegeleiding te vermelden op het daarvoor bestemde formulier. Omdat er niet gezocht wordt naar pathologie kan men echografischburo KOEKELOERE nooit aanspreken op achteraf gebleken afwijkingen van het kind. Het consult is een vrije keus van de individuele cliënt. Vooraf wordt gekozen voor een van de pakketten en dient men een formulier in te vullen met persoonsgegevens. Bij eventuele geslachtsbepaling kan nooit 100% zekerheid worden gegeven. Echografischburo KOEKELOERE kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor eventuele foute beoordeling van het geslacht. Ondanks tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek zijn geen schadelijke effecten geconstateerd bij gebruik van echografische apparatuur. Echografischburo KOEKELOERE neemt geen verantwoordelijkheid voor effecten op lange termijn.

 3. BETALING.

  De betaling geschiedt contant of d.m.v pin automaat tijdens het consult. Bij het in gebreke blijven van betaling blijft het beeld en geluidsmateriaal in bezit van echografischburo KOEKELOERE. Zonder schriftelijke toestemming van echografischburo KOEKELOERE is gehele of gedeeltelijke overneming van beeld en geluidmateriaal uitdrukkelijk verboden.

 4. DOORGANG CONSULT.

  Bij een technisch gebrek van de apparatuur zal binnen 1 week een nieuwe afspraak worden gemaakt voor een nieuw consult. Annulering door de cliënt dient minimaal 24 uur voor de afspraak plaats te vinden.

 5. AANSPRAKELIJKHEID.

  Echografischburo KOEKELOERE kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade of letsel berokkend aan de cliënten, door welke oorzaak dan ook. Tevens aanvaardt echografischburo KOEKELOERE geen aansprakelijkheid voor de door de deelnemers gemaakte kosten of vergoeding anderszins.

 6. COMPATIBILITEIT.

  Echografischburo Koekeloere kan niet voor 100% garanderen dat de registraties op datadragers zoals diskette, CD-rom of DVD-rom compatibel zijn met uw apparatuur. Registratie op genoemde media wordt echter wel gedaan met behulp van apparatuur van hoge kwaliteit zoals AIWA taperecorder en Philips DVD recorder waardoor compatibiliteit doorgaans geen problemen zal opleveren.